Disciplíny

KATUSHA – VÍTEJTE VE SVĚTE EXTRÉMNÍCH SPORTŮ

Pozor – nebezpečně návykové!

První beskydskou KATUSHU jsme vypustili už v roce 2006. Na konci letové sezóny, jako oslavu všech těch bláznivých a krásných společně strávených dní ve vzduchu i na zemi.

Stejně jako my, tak i tratě se postupně vyvíjely do dnešních podob. Javorový vrch je oblíbeným místem horských běžců a skialpinistů. Běh přímou trasou na vrchol je první částí našeho závodu.

K Javorovému vrchu neodmyslitelně patří paragliding. Létá se zde nevšedně velký počet letových dní a tenhle kopec poskytuje dostatek termiky k nejrůznějším přeletům. Prostě paragliding a Javorový – to spolu skutečně hraje. V roce 2013 přibylo k severnímu startovišti ještě nové startoviště západní a to zmanená ještě více létání a ještě více zábavy. Paragliding je disciplínou, která náš závod dělá tím, čím je.

Horská kola potkáte na Javorovém stejně často jako padáky – jezdci z něj vyrážejí na hřebenovky a nebo k ďábelskému Downhillu. Specialisti ví, jak fajnové jsou sjezdové trasy na severní straně tohoto kopce. MTB na KATUSHI tedy nemůže chybět.

A když už si chcete prověřit vaše schopnosti, tak věřte, že kategorie JAVOROVÝ MUŽ vás dostane. V této královské kategorii se počet závodníků rok od roku zvyšuje a je jasné, že absolvovat všechny tři disciplíny najednou je něco extra. Prostě výzva!

Pojďte s námi oslavit jeden den pozdního léta, sportem a zábavou…